söndag, maj 06, 2012

The fighter

"Tappa aldrig tron. Förlora aldrig modet! Dicky och Mickey är halvsyskon, men som boxare är de på väg i två helt olika riktningar! Dicky har talangen, men saknar omdömet. Och snart dras han in i en livsstil som skickar honom raka vägen till fängelset! Lillebror Mickey är den enträgnaste av boxare - som lidit de mest förödmjukande förluster! Men när Dicky återvänder gör han allt för att förvandla sin lillebror från en evig looser . till en äkta FIGHTER! Den prisbelönta regissören David O. Russell (Three Kings) har skapat THE FIGHTER - den sanna berättelsen om två proffsboxare, fantastiskt spelade av Christian Bale och Mark Wahlberg, som måste förena sina krafter för att nå toppen!"

Det här är en riktigt bra film, trots att det är boxning det handlar om...eller nej, det är egentligen inte boxning det handlar om heller, utan om tillhörighet, vänskap, krav och förväntningar. Att det sedan är boxning också, det är en annan sak.
Jag avskyr boxning, men trots det är filmen riktigt bra i mina ögon, förutom när det blir Rocky Balboa-stuk på det hela. Att filmen är byggd på en sann historia gör väl sitt till för att jag ska gilla det här, men också för att skådespelarna är riktigt duktiga!
Hade det inte varit så mycket känsla och smärta i filmen, så hade det varit en riktigt typisk "killfilm", men nu funkar den alldeles perfekt till både killar och tjejer!

Betyg:
4 av 5

Filmfakta:
Regissör:
David O. Russell
Skådespelare: Christian Bale, Mark Wahlberg, Amy Adams, Melissa Leo
DVD-premiär: 2011-07-13
Speltid: 111 min
Åldersgräns: 15 år

Inga kommentarer: