söndag, maj 13, 2012

Kalaskul tårtor och andra roliga bakverk - Sara Alinder & Magnus Jonsson

"Den här boken är till brädden fylld med underbara recept på godsaker. Alla är enkla, resultaten häpnadsväckande och supergoda. Man ska dessutom kunna fixa ihop allt på nolltid. Barnen kan vara med och baka, ett av kapitlen innehåller recept där man inte behöver värma något i ugnen eller på spisen. Alla ingredienser går att hitta i en större mataffär och på stormarknader.
Författaren har inget emot att köpa färdiga ingredienser som tårtbottnar, marsipanlock och dekorationer, och gillar att blanda in godis och annat kul som kanske inte är så vanligt. Och hon fuskar gärna! Kan man göra något snabbare, enklare och med färre ingredienser, utan att det för den sakens skull blir mindre gott, så gör hon det!
Följ recepten i boken till punkt och pricka, eller se det här som en inspirationsbok som kan ge nya uppslag och egna idéer till galna tårtor och bakverk. Hjärtlig bakning!"

Det här är nog den roligaste bok om tårtor och kakor jag har hittat! Den känns verkligen inspirerande och är full av nya idéer! Det är väl kanske inte så många tips för fina middagar, men däremot för barnkalaset, eller fester med barnasinnet kvar.
Det bästa med den här boken är att det är enkla vardagliga saker som görs, inget med ingredienser som är svåra att få tag på. Som det står i beskrivningen av boken så kan man följa recepten till punkt och pricka eller använda dem som inspiration.
(Boken är ett recensionsexemplar från förlaget)

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Sara Alinder
Förlag: Ica bokförlag
Antal sidor: 63
Utgivningsår: 2012-05-03
ISBN: 9789153437888

Inga kommentarer: