onsdag, januari 02, 2013

Den frusna trädgården - Kristin Hannah

"Den frusna trädgården är en rörande berättelse om två systrar som upptäcker att deras mor bär på hemligheter som de aldrig hade kunnat föreställa sig.

Systrarna Whitson är så olika två syskon kan bli. Meredith har stannat kvar i den trygga lilla småstaden, gift sig, skaffat barn och så småningom övertagit ansvaret för familjens äppelodling. Den rastlösa, orädda Nina är däremot på ständig resa till världens oroshärdar i sitt yrke som krigsfotograf.

När systrarnas far plötsligt blir svårt sjuk återvänder de till barndomshemmet och konfronteras med sin kyliga, avståndstagande mor, Anya. Nina blir besatt av att få henne att berätta hela den hemlighetsfulla saga hon så många gånger har påbörjat för sina döttrar, men aldrig riktigt lyckats avsluta. Därmed inleds en resa genom moderns ryska förflutna, som tar systrarna längre än de någonsin hade kunnat ana och som kommer att ändra deras uppfattning om vilka de själva är."

Jag vet inte riktigt vad det var som gjorde att jag valde den här boken, eftersom den inte alls verkar "vara något för mig". Men så fel jag hade haft om jag hade tänkt så!
Det här är en fantastiskt bra bok, som jag burit omkring på under semestern, här hemma! Det har alltid gått att smyga åt sig lite lästid, trots ett gäng ungar som stojar runt i jullovsledigheten!
Om vi börjar med utsidan, så måste jag säga att omslaget är underbart! En frusen ros i förgrunden och de kala, mörka grenarna i bakgrunden! Väldigt vackert!
Boken är ett relationsdrama, men inte så som man är van vid att läsa. Det här blir så otroligt mycket mer. Vi får en del rysk historia på vägen också. Det känns som en väldigt autentisk historia, och skulle säkerligen också ha kunnat vara det.
Kristin Hannah skriver på ett sätt som är otroligt detaljerat och hela boken spelas upp som en film framför ögonen när man läser den.
Den här boken är en varm rekommendation från mig till dig! Börja året med en riktigt bra bok; den här!

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Kristin Hannah
Förlag: Bonnier Pocket
Utgivningsår: 2012-06-05
Antal sidor: 397
ISBN: 9789174292626

2 kommentarer:

Malin sa...

Tycker själv att den är helt fantastisk och underbar, blir det mycket bättre än så här?

Monika sa...

Hmmm, nu känns det definitivt som att den måste puffas uppåt i läslistan.