lördag, januari 12, 2013

Rosor, min kära,bara rosor - Mark Levengood

"I Mark Levengoods nya samling blandas världsstjärnor som Meryl Streep och Dalai Lama med en sorglustig historia om Liv Ullmanns hund. Men här finns även vinteroptimisterna på livsfarliga skridskoisar, de inte helt ungdomliga turisterna på Göta Kanal och en ängslig telefonväckningsröst på ett hotell i Sverige. Samt förstås Marks kedjerökande mamma, hans svindlande långa morfar och det gistna hembiträdet som vilset vandrar genom livet på svullna fötter.

 För i Marks ögon är vardagen ett myller av intressanta iakttagelser som han vänder och vrider på och gör både oväntade och inspirerande upptäckter. Och har man Marks förmåga att se det roliga även i misslyckanden, då blir allt det vanliga och trista i vardagen något positivt och lärorikt."

 Mark Levengoods texter är alltid finurliga och fina på samma gång. Ofta är de allvarligt humoristiska och man kan oftast hitta en underfundig knorr i dem. Den här boken är inget undantag. Texterna är fina, samtidigt som de roar. Vissa texter får mig att skratta högt, andra fnissar jag åt och hoppas ingen ser och hör mig (eftersom jag lyssnar på boken).
Mark Levengoods texter är som sagt alltid läsvärda! Men de är inte minst lyssningsvärda. Att höra Marks mjuka finlandssvenska uttala de ord han har satt på pränt ger extra kraft bakom orden.
Ljudspåren är bara 5 minuter långa och därför kan man med lätthet ha med sig boken i bilen. Hela familjen kan lyssna på dem tillsammans!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Mark Levengood
Förlag: Piratförlaget
Uppläsare: Mark Levengood
Speltid: 3 timmar
Utgivningsår: 2012-08-20
ISBN: 9789164232847

1 kommentar:

Lena sa...

Säkert värt att både läsa och lyssna på. får kolla upp den!