lördag, januari 19, 2013

Kråkflickan - Jerker Eriksson & Håkan Axlander-Sundquist

"Psykoterapeuten Sofia Zetterlund utreder två klienter: Samuel Bai, barnsoldat från Sierra Leone och Victoria Bergman, en kvinna mitt i livet, bärande på ett stort, oläkt sår från barndomen. Två olika människor med samma problematik: de visar båda tecken på multipla personligheter.

 Samtidigt hittas en ung pojke död i ett buskage. Kroppen är svårt sargad. Han är av utländsk härkomst och ärendet får låg prioritet då pojken saknar historia.
Kriminalkommissarie Jeanette Kihlberg och terapeuten Sofia ställs inför samma fråga: hur mycket lidande kan en människa utsätta andra för innan hon själv upphör att vara människa och blir ett monster?

 När de två kvinnliga utredarna dras alltmer till varandra kommer svekets krafter att hota även äppelträdsidyllen i Gamla Enskede"


Det här låter som en otroligt spännande historia, och det i kombination med det fantastiska omslaget gör att jag får ganska stora förväntningar på den här boken. Att jag dessutom har hört andra säga hur bra boken är, gör ju också en del för att höja förväntningarna!
När jag läser boken väntar jag i början på att det ska hända något, något som verkligen fångar mig. Men det gör det inte. Jag har ändå förhoppningar om att det ska bli bättre, så jag fortsätter läsa. Halvvägs in i boken får man veta hur allt ligger till och en enda lilla spänningen som fanns, är borttagen. Nu ligger den enda spänningen i om det man vet, bara är ett villospår. Tyvärr är det inte det!

Boken slutar med en rejäl cliffhanger, och det behövs nog för att få folk att köpa nästa bok. Själv är jag inte speciellt sugen på att läsa nästa bok...ännu. Kanske läser jag del två i framtiden, men det kommer dröja ett bra tag dit!

Betyg:
2 av 5

Bokfakta:
Författare: Jerker Eriksson & Håkan Axlander-Sundquist
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2011-03-23
Antal sidor: 395
ISBN: 9789186675066

1 kommentar:

[Anna] sa...

Nu kommer min kommentar låta jätte dum men JA äntligen någon mer som känner så, jag gillade inte alls boken men alla andra verkar ha älskat det. Jag trillade över del två oförskämt billigt och har tänkt läsa den och del tre i framtiden, känns dock som låååångt fram!! 2015 kanske ;)