torsdag, januari 10, 2013

Sju jävligt långa dagar - Jonathan Tropper

"På sin frus trettiofjärde födelsedag överraskar Judd henne i säng med hans chef, radioprofilen Wade Boulanger. Judd står i sovrumsdörren med hennes favorittårta i händerna och ser livet rämna.
Två månader senare, på väg till sin pappas begravning, får han veta att hans blivande exfru är gravid. Till på köpet förväntas han sitta shiva, en judisk sorgevecka, tillsammans med sin minst sagt utåtagerande familj. Det blir sju långa dagar, fyllda av överraskningar och röjda hemligheter, slagsmål, otrohet och evig kärlek."

Det här är en riktigt skruvad berättelse om en judisk familj i sorg... Ja, ungefär så kan man kort sammnfatta boken. Hur skruvad boken, och relationerna än är, finns det en hel del allvar och även en och annan sensmoral i boken.
Tropper skriver på ett härligt sätt och beskriver allt så det är väldigt lätt att se scenerna framför sig. När man har börjat läsa är det väldigt svårt att lägga ifrån sig boken igen. Språket och händelserna flyter på väldigt bra, vilket gör att man bara vill fortsätta läsa. Man måste få veta vad som händer (kan det verkligen hända något mer?).
Boken innehåller en hel del sex (fantasier och beskrivningar), så är man extremt pryd finns det viss risk att man rodnar vid dessa (många) avsnitt. Är man inte pryd sitter man och fnissar eller gapskrattar åt samma avsnitt.
Det här är en perfekt semesterbok att läsa på stranden eftersom den är uppbygd som en dagbok, med korta avsnitt varje dag som är skriven.

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Jonathan Tropper
Förlag: Gilla böcker
Utgivningsår: 2012-04-20
Antal sidor: 350
ISBN: 9789186634254

Inga kommentarer: