söndag, november 16, 2008

Svampkungens son - Marie Hermanson

"Han växer upp i skuggan av sin blomstrande far - den berömde svampexperten som har en sådan hand med kvinnorna. Maktlös bevittnar han hur fadern under sina exkursioner i svampskogen vanligen förför någon av de vackraste kvinnorna i gruppen medan han själv får hålla till godo med de Lektyr-flickor som han lirkar loss ur häftklamrarna och nålar upp på väggen. Och när fadern gifter sig med den vackra och utmanande Madeleine kompliceras situationen ytterligare.

Men när svampkungens son för första gången i vuxen ålder söker upp sin mor på hennes ö på västkusten förvandlas hela hans liv - nästan som i sagan. Till sin förvåning märker han att han inte är rädd för havet och han upplever den sällsamma känslan av att vara ny för sig själv. Och han hittar fram till en ung kvinna som han många gånger sett och ändå inte sett."

Jag hade hört ganska mycket om den här boken och blev nyfiken. Jag har gillat andra böcker av Hermanson, så hoppet fanns att jag skulle gilla den här också.
Boken är väldigt lågmäld, och det händer inte mycket, men ändå sträckläste jag boken. Jag kunde inte lägga ifrån mig den.
Det finns ingen mystik i boken, ingen direkt dramatik eller liknande, bara udda personligheter. Kanske är det därför jag gillar det här?

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare:
Marie Hermanson
Förlag: Albert Bonniers förlag AB
Utgivningsår: 2007-08
Antal sidor: 233
ISBN: 9789100112943

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jaa så långt upp har jag bott hela tiden. Vi ses väl när du flyttar uppåt?? ;-)

enAnnan sa...

Jag gillar oxå denna och Hermansson!!

Kramar

Amoroso sa...

Den är en riktig höjdare!! Fast jag tycker att mystiken finns även här; i form av de kära små svamparna.. Men det beror såklart på vad man läser in (och kanske hur mycket man övertolkar?!) Trevlig helg!