onsdag, januari 30, 2008

Shoot em up

"På en sjaskig bakgata skjuter Mr Smith - en attraktiv och farlig man - ihjäl tre beväpnade män samtidigt som han hjälper en kvinna som håller på att föda barn. Han försöker rädda kvinnan undan våldsmännen men misslyckas. När han jagat våldsmännen på flykten och försöker ta hand om det nyfödda barnet upptäcker han precis det som han inte vill upptäcka - ett kulhål i den nyblivna mammans huvud. Smith har ingen aning om vad som pågår, men han vittrar fara. Det han precis varit med om är bara början. Smith tar hand om det nyfödda barnet och beger sig till det godhjärtade fnasket DQ som hjälper honom att ta hand om barnet. Trots att DQ inte är säker på att hon kan lita på Smith ansluter hon sig till honom i jakten på hjärnan bakom attentatet mot den födande kvinnan. Jakten tar dem till en plats som är alldeles för vidrig för att man ens ska kunna föreställa sig den: i hjärtat av stan upptäcker Smith och DQ vad som bara kan kallas för en babyfabrik. Bland de rika och mäktiga i stan finns en marknad för benmärg och spädbarnen är de som ska leverera "varan" som "försäljarna" är i behov av."

Hjälp, vad är det här? Det här är det absolut sämsta jag har sett på länge...
Jag var tvungen att läsa igen om det skulle vara en actionfilm, eller en parodi på en actionfilm. Hade det varit en parodi hade jag förstått den lite mer, men nej, det ska vara en vanlig actionfilm...
Kan ju ta ett par exempel på scener under de 30 minuter jag såg; "hjälten" hjälper gravid kvinna att föda barn genom att skrika "KRYSTA", "Ge mig en rejäl krystning till", samtidigt som han skjuter ihjäl de män som försöker skjuta kvinnan... Jaja, tänkte jag, det kan ju inte bli sämre i alla fall. Men det kunde det.
Kvinnan föder en son, men hon blir tyvärr ihjälskjuten själv i ett obevakat ögonblick. Hjälten ser inget annat alternativ än att ta hand om den lilla pojken. Han tar med sig honom, som är iklädd hjältens svettiga raggsockor, rusar ut, hoppar över tak och kastar sig genom fönster, med den alldeles nyfödda bebisen i famnen såklart...
Hjälten tar sig, med kommunal busstrafik, till en lekplats där han ska lämna pojken i en "karusell" (en sån där som barnen kan sitta i och så skjuter man fart). Hjälten går därifrån och givetvis har mördarna hittat dit och ska nu fösöka ta pojken. Hjälten måste ju nå pojken igen, och hur gör han? Jo, givetvis börjar han skjuta på metallräcket till "karusellen" så den börjar snurra så mördarna inte kan skada pojken... Hjälten skjuter flera gånger så det snurrar fortare, samtidigt som han rusar fram för att ta pojken. Han rycker åt sig pojken i farten (sliter tag i hans ben och drar ut honom...) och springer därifrån...och här stängde jag av!!!

Ett tips: Se den inte!

Betyg:
- av 5

Filmfakta:
Regissör:
Michael Davis
Skådespelare: Monica Belluci, Clive Owen, Paul Giamatti
Releasedatum (DVD): 2008-03-26
Åldersgräns: 15 år
Speltid: 83 min
Skicka en kommentar