fredag, januari 11, 2008

Såld - Natasja T och Vera Efron

"Såld är en skrämmande, gripande och sann berättelse om en ung rysk flicka som drömmer om ett bättre liv men istället faller offer för trafficking. Sjuttonåriga Natasja lockas av ett erbjudande som barnflicka i Sverige. Hennes biljett till frihet blir en värre mardröm än hon kunnat föreställa sig. Gång på gång säljs hon till olika män, men trots att hon sakta bryts ner vägrar Natasja in i det sista att ge upp. I all tysthet börjar hon planera sin flykt. I Såld berättar hon om hur hon mot alla odds lyckades bli fri."

Det här är Natasjas historia om när hon blev såld, som sexslav och hamnade i Sverige...
Historien är hemsk och helt vidrig. Att man FORTFARANDE behandlar unga tjejer på det här viset är verkligen hemskt.

Natasja hade "tur" som kom ur sin situation, och kan berätta för oss om det helvete hon tvingades leva i. Många andra har tyvärr inte samma tur, och det smärtar verkligen.
Läs boken, men tro inte att du kommer lämnas oberörd av den. Du kommer må dåligt av de berättelser Natasja delar med sig av. Ändå har de värsta och grövsta delarna utelämnats av hänsyn till läsaren...

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare:
Natasja T och Vera Efron
Förlag: Bokförlaget Efron & dotter AB
Antal sidor: 287
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789185653010

1 kommentar:

Kerstin sa...

Usch ja, det är vanligare än man tror. I mitt arbete med Rädda Barnen får löpande information angående forskning/undersökningar som visar på en skrämmande verklighet för många barn även här i Sverige.

//Kerstin