måndag, januari 07, 2008

Tille-Lille - Therese Vesterlund

"Första dagen hemma från BB upptäcker Therese Vesterlund en blåsa på sin nyfödde son Tilles rumpa. Ingen anar då att det är det första symptomet på en dödlig sjukdom.
Efter att ha besökt 15 läkare får föräldrarna chockbeskedet att deras son har hudsjukdomen EB, av den dödliga varianten Herlitz.
Therese Vesterlund börjar skriva dagbok på nätet om Tille, en dagbok som följs av 100 000-tals läsare i Sverige och resten av världen.
I denna bok har Therese sammanställt hela den gripande dagboken där man kan följa Tilles kamp mot sjukdomen ända tills han stilla somnar in på påskaftonen, bara sex månader gammal.
Journalisten Annika Sohlander har skrivit kapitlen om bakgrunden till dagboken och om föräldrarna Therese och Nicklas känslor runt Tille och sjukdomen.
Köper du denna bok är du med och stöder fonden "Tille-Lille".
Överskottet för boken går till forskning och stöd för barnsom drabbats om sjukdomen Epidermolysis bullosa, EB. "

Jag var en av alla dessa människor som följde Tille och hans familj på Familjeliv. Jag läste inte varje dag, men då och då loggade jag in för att se hur det var med honom.
I den här boken får man läsa hela bloggen som Therese skrev på Familjeliv när Tille var sjuk.
Även om man vet hur det går och att man vet hur sjuk Tille var, och att man redan läst de flesta dagboksanteckningarna, så är det fortfarande en stark bok! Tille har lämnat så otroligt starka spår efter sig, inte bara hos sin familj, utan hos väldigt, väldigt många andra!

Bokfakta:
Författare: Therese Vesterlund & Annika Sohlander
Förlag: Big Bok
Utgivningsår: 2006-05
ISBN: 9789185499090
Skicka en kommentar