fredag, januari 09, 2009

Cell grön - Cristina Wahldén

"Vad händer egentligen med en människa när kärleken slår till? När Emma plötsligt blir kär förändras inte bara hon själv, också hennes värderingar blir annorlunda. Emma engagerar sig mer och mer i djurens rättigheter, och innan hon förstått riktigt hur är hon involverad i aktiviteter hon inte riktigt har kontroll över..."

Ännu en bok från Wahldén som bygger på ett väldigt, väldigt viktigt tema. Hur det kan bli när man inte står upp för sig själv som person i ett förhållande.
I den här boken tas även militanta veganer upp, och hur det som de ser som en frihetskamp är ett rent och skärt djurplågeri. Man får även del av hur det går när man till slut vågar stå upp för det man själv tror på, när man får friheten att tänka själv, och när man blivit "förståndig" nog att ta konsekvenserna av sitt handlande.

Boken rekommenderas från ca 14 år, och jag tycker nog att läsare, speciellt tjejer, från 12 år bör läsa den här.

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare:
Christina Wahldén
Förlag: Tiden
Antal sidor: 170
Utgivningsår: 2001-03
ISBN: 9789188877499

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är en rätt så otäck bok och samtidigt väldigt viktig. Så du har helt rätt i din åldersrekommendation, tycker jag.

Ango sa...

Toffs:
Det är verkligen en otäck bok, men tyvärr verklighet för många. Idag är det många tjejer som "dras in" i grupper väldigt tidigt, och många gör saker som de egentligen inte skulle gjort, om det inte var för att någon visar dem uppskattning och uppmuntran (en del kanske inte får det hemma och därför dras in lättare) och får dem att göra dessa saker.
En mycket viktig bok av Wahldén (liksom alla andra böcker hon har skrivit).

Kram
/Ango