tisdag, januari 13, 2009

Stenhimlen - Karin Brunk Holmqvist

"Romanen är en tragikomisk berättelse om lantbrukarfamiljen med en vuxen "hemmadotter" som genom tångförlossning fått ett annorlunda utseende, vilket ger henne öknamnet "Tocken" (Tuppen). Men ett gammalt kärleksbrev som hom funnit i en bok inköpt på auktion kommer att förändra hennes liv radikalt..."

Den här boken skildrar samma sorts personer som Rapsbaggarna och Potensgivarna har gjort; de lite udda individerna.
Berättelsen är varm och hjärtligt, men hela storyn känns lite seg och inte alls lika bra som de andra två jag har nämnt. Storyn har sina knorrar, men jag saknar lite miljöbeskrivningar, något jag berömt Brunk Holmqvist för tidigare. Det var lite snålare med det i den här boken.


Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Karin Brunk Holmqvist
Förlag: Artograf
Antal sidor: 200
Utgivningsår: 1999-09
ISBN: 9789186360368

5 kommentarer:

Maud/En bok om dagen sa...

Nämen! Den där har jag aldrig hört talas om! Det var intressant! Nu måste jag genast kolla biblo och adlibris och såna ställen! Och så ska jag sluta överdosera utropstecken! ;-)

Ango sa...

En bok om dagen:
Jag hittade den här av en slump när jag sökte på Brunk Holmqvists namn på http://www.bok.nu, tror jag det var. Blev ju såklart nyfiken eftersom jag aldrig hört talas om den här boken och lyckligtvis hade mitt bibliotek boken.

enAnnan sa...

Men gud vad du läser nu människa! Jag får ju ångest för att jag ligger så pass lågt ;)

Kramar

Ango sa...

enAnnan:
Jag vet, det är galet just nu. Jag trodde att jag låg likadant till i januari förra året, men då läste jag 15 böcker på hela månaden (det har jag läst på halva januari i år). Jag läser all vaken tid i princip.
Gissar att det blir mycket mindre läsning om ett par månader när C-uppsatsen ska göras.

Kram
/Ango

enAnnan sa...

Nu har jag läst ut och tyckt till om Livets aviga och räta..

Kramar