lördag, januari 10, 2009

Dödlig smitta - Patricia Cornwell

"Torson av en svårt sargad äldre kvinna hittas på en soptipp. Är det fråga om ännu ett offer för den gäckande styckmördaren som härjar i delstaten? Det kan tyckas så, men Kay Scarpetta, första rättsläkare i Richmond, Virginia, upptäcker snart skrämmande skillnader mellan seriemorden och det nya fallet.

Doktor Scarpetta är plötsligt insnärjd i en mardrömslik härva av olösta mord. Ett dödligt virus av smittkoppstyp sprider skräck och förvirring. Spåren efter förövaren är få och svårtydbara. Och mördaren blir allt djärvare: Med "deadoc" (Dead Doctor?) som nätalias skickar han (eller hon?) via ett chattrum på Internet hotfulla meddelanden till Scarpetta, däribland en bild av mordoffret på brottsplatsen. Men medan "deadoc" hånskrattar ute i cyberrymden kommer Scarpetta allt närmare lösningen. Till sin hjälp har hon bland annat ett team av dataspecialister under ledning av Lucy, hennes älskade systerdotter, som nu avancerat till specialagent och teknisk dataanalytiker vid FBI. Dödlig smitta är deckardrottningen Patricia Cornwells åttonde roman om den kvinnliga rättsläkaren Kay Scarpetta."

Det här var första gången jag läste något av Patricia Cornwell, och mitt första intryck var väl helt ok.
Boken är inte jättespännande, men inte jätteseg heller. En ganska medelmåttig bok där man inte helt lätt listar ut vem som är den jagade.


Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare:
Patricia Cornwell
Förlag: Norstedts pocket
Antal sidor: 299
Utgivningsår: 2008-08 (första gången 1999)
ISBN: 9789172637016

2 kommentarer:

enAnnan sa...

Jag har heller aldrig läst något av henner, bara hört andra som hyllar.

Kramar

Ango sa...

enAnnan:
Jag har också hört flera gilla henne, och nu fick jag den här boken i julklapp av maken (hastigt inköpt dagen innan julafton på macken...typ). Tyckte inte att det var superbra, men helt ok. Gillade att det handlade om en rättsläkare istället för en polis.

Kram
/Ango