fredag, april 10, 2020

I psykiatrins tjänst: en svensk läkares memoarer - Stefan Krakowski

"Vad gör egentligen en psykiater på jobbet? I boken I psykiatrins tjänst möter vi en rad akut sjuka patienter. Hur ter sig symptomen och hur ställs diagnoserna? Vilka behandlingar ges och vilka är prognoserna för tillfrisknande? Vi får också följa författarens krokiga väg till yrket. Med skarp blick, vass penna och med sinne för humor skildrar Stefan Krakowski ett yrke många är nyfikna på, men som få har inblick i."

Stefan börjar boken med att beskriva ett antal patienter med olika diagnoser som han har mött under årens lopp. Det är väldigt intressant att läsa om det jobb han har gjort med patienterna, men också om hur olika diagnoser kan yttra sig. Mest intressant tycker jag ändå att det är när han beskriver hur det kom sig att han blev psykiatriker, och inte någon annan läkare (även om han besitter två specialister till) och hur han har arbetat på många olika ställen som man kanske inte tror är ett yrke för en psykiatriker. Statens biografbyrå till exempel.
Stefans alla anställningar är otroligt intressanta och har alla gett honom mycket värdefull erfarenhet och lärdom, för nästa anställning inte minst.

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Stefan Krakowski
Förlag: Lind Co
Antal sidor: 250
Utgivningsår: 2019-08-16
ISBN: 9789177798149

Inga kommentarer: