torsdag, april 30, 2020

Vi mot er - Fredrik Backman

"Det är så enkelt att få människor att hata varandra att det är obegripligt att vi någonsin gör något annat.
Efter de fruktansvärda händelser som skakade Björnstad i första boken berättar Vi mot er historien om månaderna efteråt. De bästa vännerna Maya och Ana lever ut sommaren på en gömd ö och försöker lämna omvärlden bakom sig, men ingenting blir som de hoppas. Rivaliteten mellan Björnstad och grannstaden Hed växer till en ursinnig kamp om pengar, makt och överlevnad som exploderar när städernas hockeylag möts. Samtidigt avslöjas en ung spelares innersta hemlighet och ett helt samhälle tvingas visa vad det egentligen vill stå för. Det kommer sägas att våldet kom till Björnstad det här året, men det är en lögn. Våldet fanns redan här. Fredrik Backmans Vi mot er, den fristående uppföljaren till Björnstad, är en intensiv skildring av drabbande mänskliga relationer i en liten stad. En berättelse om lojalitet, vänskap och kärleken som utmanar allt."

Det här är den fristående fortsättningen på den fantastiska boken Björnstad. Här fortsätter historien om den lilla orten, och om de individer vi mötte i Björnstad.
Jag tycker inte att den här boken är riktigt lika bra som första, även om andra halvan av boken blir lite mer oväntad i handlingen. Fredrik Backman är en skicklig författare, och kan få det lilla att bli väldigt intressant i sina berättelser, och den här boken är såklart inget undantag. Den lilla orten med sitt hockeylag blir väldigt spännande och man vill bara läsa mer. Visst skulle det här bli en trilogi?

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Fredrik Backman
Förlag:  Bonnier Audio
Uppläsare: Marie Fredriksson
Utgivningsår: 2017-08-01
Speltid: 15 h 12 min
ISBN: 9789176515990

Inga kommentarer: