söndag, april 12, 2020

Vem bryr sig? - Therése Lindgren

"Efter fjolårets succébok om psykisk ohälsa är Therése Lindgren tillbaka med en uppmaning till oss alla att börja bry oss – om oss själva, människorna runt oss, djuren och vår planet. Djurrätt är en hjärtefråga för veganen Therése, men hon tar även upp shoppinghysteri, klimat och medmänsklighet.
I den här boken resonerar Therése kring hur man kan bli en mer medveten konsument och hur det kommer sig att vi i västvärlden är så olyckliga trots allt materiellt överflöd. Varför äter vi så mycket kött och vad skulle hända (med kossorna och bönderna) om alla blev vegetarianer? Hur påverkar livsmedelsindustrin miljön? Är djur lika mycket värda som människor och är vissa djur värda mer än andra? Alla människor har ett ansvar och klyschan stämmer: ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Ibland kanske man måste offra sin egen bekvämlighet för att känna att man bidrar till något bra. För allt hänger ihop, det handlar om att leva schyst, ta ansvar och orka bry sig."

Therése är en stor djurvän och även vegan. I den här boken berättar hon om sin resa till att bli vegan. Hon berättar om hur hon tidigare trodde att päls var restprodukter från slaktade djur som skulle bli mat, och att alla djur slaktades på ett juste sätt. Hon fick ett bryskt uppvaknande och valde till slut att bli vegan. Hon trappade ner på animaliska produkter och blev betydligt mer medveten om vad hon handlade.
Therése skuld- eller skambelägger inte någon för sina val, utan berättar bara om sina och hur hon gjorde för att komma dit hon är idag. Hon ger också massor av tips till den som själv vill minska sitt intag på animaliska produkter.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Therése Lindgren
Förlag: Bonnier Audio
Uppläsare: Therése Lindgren
Speltid: 3 h 35 min
Utgivningsår: 2017-11-01
ISBN: 9789176516690

Inga kommentarer: