lördag, april 11, 2020

Ibland mår jag inte så bra - Therese Lindgren

"Att må dåligt psykiskt är inget att skämmas över, säger Therése Lindgren, Sveriges största kvinnliga youtuber. Hon blev Årets Youtuber både 2016 och 2015 och hennes hyllade videor består av allt från glada skönhetstips till tårfylld ensamhet. I den här boken fördjupar hon sig mer i sin bakgrund och varför hon ibland inte mår så bra. Hur känns panikångest? Vad kan man göra för att peppa sig själv? När ska man söka hjälp och vad finns det för hjälp att få? Hur kan någon som är så framgångsrik också må så dåligt? På ett ärligt, personligt och ofta humoristiskt och lättsamt sätt tar sig Therése Lindgren an ett svårt ämne från många vinklar. Hon vill berätta om sin egen psykiska ohälsa och få andra att förstå att det här är vanligt och drabbar de flesta människor någon gång i livet. Therése varvar sina egna berättelser och erfarenheter med fakta. Hon delar även med sig av tips som hur du andas dig ur en panikattack, hur du kan prata om ditt tillstånd med vänner och familj eller något så grundläggande som hur du tar dig upp ur sängen på morgonen. Ibland är det såklart viktigt att man söker professionell hjälp och andra gånger kan man faktiskt må bättre av att ”acceptera läget”.

Therese berättar hur det kom sig att hon blev en influenser/youtuber och hur hennes mående har varit/påverkats över tid sedan hon startade.
Man märker att Therese är en väldigt driven tjej, som inte ger upp. Hon har kämpat med sin Youtube-kanal och mot fördomar, vilket inte alltid har hjälpt hennes psykiska ohälsa på traven.
Therese har pratat öppet om sitt mående och sina diagnoser på sina kanaler, vilket jag tror har hjälpt många av hennes följare. Plötsligt har det inte varit så tabu att inte må så bra. Det har varit okej att berätta att man mår dåligt psykiskt och lider av panikångest.
Boken blandas med fakta och fiktion vilket är väldigt bra. Hon tipsar också om det som hon själv har fått lära sig för att få sin vardag att fungera så bra som möjligt.
Det här är en väldigt bra och informativ bok för alla som vill veta mer om psykisk ohälsa.

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Therése Lindgren
Förlag: Bonnier Audio
Uppläsare: Therése Lindgren
Utgivningsår: 2016-11-01
Speltid: 3 h 39 min
ISBN: 9789176513224

Inga kommentarer: