torsdag, maj 14, 2020

Fjärilsrummet - Lucinda Riley

"Ett fantastiskt hus. En kärleksfull barndom. En förkrossande hemlighet.

Posy Montague fyller snart sjuttio år och bor fortfarande i sitt vackra familjehem, Admiral House, i Suffolk. Här tillbringade hon sin barndom och här har hon själv uppfostrat sina barn. Men trots alla fina minnen och den fantastiska trädgård hon själv har skapat, inser Posy att hon inte längre kan blunda för verkligheten. Huset håller på att förfalla och hon måste sälja det.

Men beslutet skjuts upp när hon blir allt mer indragen i sina vuxna söners komplicerade liv. Och som om inte det vore nog dyker plötsligt Freddie upp - hennes stora kärlek som övergav henne för femtio år sedan. Posy har svårt att lita på honom, och det hon inte vet är att både Freddie och Admiral House döljer en fruktansvärd hemlighet."

Eftersom jag har haft väldigt svårt att läsa skönlitteratur, pga att jag har svårt att koncentrera mig numera, har de få böcker jag har läst senaste tre åren, varit biografier. En enda bok har jag klarat av att läsa som inte var biografi, och det var en väldigt spännande thriller. Att testa med en sån här bok, var en vild chansning, men gissa om den gick hem! Det här är en väldigt bra bok. Den varvar dåtid, med nutid, då historierna hänger ihop. Målande beskrivningar av såväl personer som miljöer gör att man snabbt fastnar och bara vill veta mer. En och annan vändning i handlingen, som spär på intrigerna gör att man verkligen sitter fast.
Det här är en perfekt bok att läsa i hängmattan eller i soffhörnet en regnig söndag (man behöver ha tid att få läsa ostört nämligen).


Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Lucinda Riley
Uppläsare: Gunilla Leining
Förlag: Strawberry förlag
Speltid: 15 h 12 min
Utgivningsår: 2020-04-27
ISBN: 9789189057364

Inga kommentarer: