söndag, maj 24, 2020

I skuggan av sektor 5 - Simon Häggström

"I Ferentari i sektor 5 sliter artonåriga Loredana hårt för att få ihop pengar till sin familj. Men tillvaron som prostituerad i Bukarests slum är tuff, och när hon blir lovad ett liv i lyx i Sverige nappar hon direkt.
Sjuksköterskan Lina blir misstänksam när hon träffar en misshandlad kvinna från Rumänien. Några veckor tidigare hade hon en patient med liknande skador, båda kvinnorna har dessutom en uppseendeväckande tatuering. Vad har hänt dem? Sanningen visar sig vara långt värre än Lina kunnat föreställa sig.
Runt om i Stockholm finns lägenhetsbordeller som drivs av män som köper och säljer kvinnor som handelsvaror. Markus Lundström och Natalia Volotkova vid människohandelsgruppen är ett av dessa nätverk på spåren. Men de kör fast och Natalia tar saken i egna händer – ett beslut som visar sig bli lika livsfarligt som effektivt.
I skuggan av sektor 5 är en verklighetsnära skildring, actionfylld och samtidigt hoppfull, av det som sker mitt i bland oss men som få ser. Det här är den andra fristående delen i serien om människohandelsgruppen."

Det här är del två av den serie böcker Simon Häggström skrivit/skriver, som handlar om en fiktiv människohandelsgrupp. Trots att detta är fiktion, kan jag inte låta bli att fundera på om huvudpersonen, Markus, inte är Simon själv och hur mycket av händelserna som ändå baseras på verkliga händelser som Simon själv har varit med om när det gäller prostitution och människohandel.
Det här är en riktig sträckläsarbok. Det går inte att lägga ifrån sig, man vill bara veta vad som ska hända. Det är spännande, dramatiskt och riktigt hemskt, när man inser att det här faktiskt är sådant som händer runt omkring oss varje dag...utan att vi har en aning om det.

Betyg
5 av 5

Bokfakta
Författare: Simon Häggström
Uppläsare: Niklas Engdahl
Förlag: Harper Collins Nordic
Utgivningsår: 2020-05-19
Speltid: 12 h 39 min
ISBN: 9789177190134

Inga kommentarer: