torsdag, oktober 23, 2008

Döden går på gym - Johnny Grimståhl

"Det går en mördare lös på Stockholms gym, en mördare som hela tiden byter skepnad och rör sig mellan gymvärlden i Stockholm och de soliga stränderna på Kanarieöarna. Johnny Grimståhl är ett välkänt namn för många som sysslar med styrketräning och kampsporter. Han har skrivit en spännande bok om våld och brott i en lite annorlunda miljö. Det är också en tankeväckande bok om våld mot och av kvinnor, om en verklighet som finns mitt ibland oss, men som många väljer att blunda för. En bok om två starka kvinnor som båda söker hämnd. En bok som både kvinnor och män har svårt att lägga ifrån sig."

Den här boken är en bra nybörjardeckare. Ingen avancerad handling, utan alla bevis och misstänkta är synliggjorda från början. Man får istället följa tankar och funderingar hos bl. a. mördaren.
Det märks väldigt väl att Grimståhl är väl bevandrad bland body building och kampsport, och det är på både gott och ont. Det positiva är att det blir detaljer som lyfter handlingen lite. Det negativa är att läsaren skrivs lite på näsan av alla termer och vad jag uppfattar som ren "machovetenskap". Mycket av detaljerna hade kunnat slopas helt, eller åtminstone inte upprepats så vansinnigt många gånger, det blir inte intressantare för att man upprepar. I det stora hela är det en ok bok, även om den verkligen försöker vara riktigt macho ibland.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare:
Johnny Grimståhl
Förlag: Padefa AB
Utgivningsår: 2000
Antal sidor: 296
ISBN: 9789163100642

Inga kommentarer: