lördag, oktober 18, 2008

Kan innehålla nötter - John O'Farrell

"Precis som de flesta föräldrar, oroar sig Alice och David ständigt för sina barn. Klarar de skolan? Har de tillräckligt med vänner? Tränar de för lite? Eller kanske för mycket? Alice och David slår gärna knut på sig själva för att hjälpa barnen på traven- och beskydda dem från allt ont.

Men när de inser att deras äldsta dotter riskerar att misslyckas med antagningsprovet till den fina privatskola hon bara måste komma i på, går de kanske ett steg för långt. Alice bestämmer sig nämligen för att göra provet i sin dotters ställe ..."

Det här är roligt och stämmer väl in på mina fördomar om "rikemansfamiljer" runt om i världen som bara ser till sina barns prestationer istället för de personer de är...
Författaren har såklart drivit allt till sin spets, men visst ligger det en hel del sanning i det hela, och frågan är om det inte finns en och annan förälder som faktiskt är så här.
Slutet gillar jag inte så jättemycket. Jag tyckte det blev lite väl pluttinuttigt och "ärtigt", men såklart är ju även slutet överdrivet och dragit till sin spets. I en perfekt värld skulle slutet i boken bli verklighet för alla de som är som föräldrarna i boken, men tyvärr är ju inte världen perfekt!
En helt klart läsvärd bok som bjuder på en stor portion engelsk humor!

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: John O'Farrell
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 271
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789170013447

1 kommentar:

Anonym sa...

Den här tycker jag verkar rolig! :)