torsdag, oktober 30, 2008

Livet på en kylskåpsdörr - Alice Kuipers

"Gripande om en ensamstående mor och hennes tonårsdotterClaire är 15 år och uppslukad av alla möjliga tonårsbestyr: killar, skolan, kompisar, identitetssökande. Hennes mamma är ensamstående och har ett pressat tidsschema med jobb och tusen andra sysslor. De bor under samma tak men hinner sällan ses, än mindre prata med varandra. Oftast kommunicerar de med korta meddelanden på kylskåpsdörren.Men när deras liv plötsligt hotas av en allvarlig kris blir det början till en förändring. "

Även jag föll för trycket och läste den här boken. Skillnaden med mig är att jag inte alls tycker den är så bra. Jag tycker den är oerhört tragisk, ur den synpunkten att en förälder och hennes barn verkar ha majoriteten av sin kommunikation genom post-itlappar på kylskåpet. Det är oerhört tragiskt! I övrigt berörde inte boken speciellt mycket. Jag kände att mycket förlorades genom dessa korthuggna rader som ledde från bokens inledning till upplösning.

Betyg:
2 av 5

Bokfakta:
Författare: Alice Kuipers
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2008
Antal sidor: 242
ISBN: 9789170016264

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har inte läst den här, men jag tror inte heller på den. "Där regnbågen slutar" har du läst den? Den var hela boken bara sms och mailkonversationer och det kändes så billigt och fattigt. (Även fast den var rätt bra)

enAnnan sa...

Jag har oxå precis läst den och jag gillade den verkligen!

Tycker att känslor och rädsla bottnar i dessa små, korta medelanden och tycker att det hela är tragiskt verkligt på något sätt. Lånade den på bibblan, har inte skrivit vad jag tycker om den än..

Kramar