torsdag, oktober 23, 2008

Hjärtats mörker - Jonas Moström (Mp3)

"Några småpojkar som är ute och leker i skogen hittar en död kvinna. Kvinnan har blivit strypt, hennes kläder är sönderrivna och allting tyder på att det är ett sexmord.Den enda ledtråden efter mördaren tycks vara den röda Golf som setts lämna området strax efter mordet. Kvinnans mobiltelefon saknas, och kommissarie Johan Axberg och hans kollegor vid Sundsvallspolisen har inte mycket att gå efter när de tar upp jakten på mördaren. Samtidigt har Axbergs bäste vän läkaren Erik Jensen fått personliga problem. Äktenskapet med Sara har börjat knaka betänkligt i fogarna och Sara, som har tröttnat på att gå hemma och vara arbetslös, åker på skrivarkurs i Frankrike. Där har hon en affär med en annan, en affär som det visar sig kommer att stå både henne och familjen dyrt ..."

Jonas Moströms tredje bok är inte riktigt lika bra som hans två första, men den är klart godkänd. Nu börjar man komma in ordentligt i alla personernas liv och relationer och vill få mer och mer.
I den här boken är det en oväntad affär som kommer att spela väldigt stor roll i handlingen, och hur det vävs in i huvudhandlingen gillade jag.
Lite lösa trådar i slutet är det och jag hoppas att det är för att Moström arbetar med en ny bok...
Det här var en Mp3-bok jag lyssnade på, så jag vill även säga ett par ord om uppläsaren, Torsten Wahlund. Wahlund har en lugn och stabil röst som är väldigt behaglig att lyssna. Lite onyanserad ibland, men det gör inte så mycket. Hellre det än en uppläsare som använder sig av mängder av olika förställningar på rösten.

Betyg:
4 av 5

Bokfakta:
Författare: Jonas Moström
Förlag: Earbooks AB
Uppläsare: Torsten Wahlund
Utgivningsår: 2008-08
Uppspelningstid: 12 h 22 min
ISBN: 9789185825271

Inga kommentarer: