torsdag, oktober 30, 2008

The ex


"Tom Reilly är killen som har svårt att behålla ett arbete. Han och hans fru Sofia väntar sitt första barn och det betyder att det är dags för honom att växa upp. När han får sparken från sitt senaste arbete tackar han ja till sin svärfars (Charles Grodin) erbjudande om arbete på en reklambyrå i Sofias barndomsstad. Det är bäddat för katastrof. Medan Sofia försöker vänja sig vid omställningen att gå från storstadsadvokat till hemmafru försöker Tom försörja sin växande familj. Toms handledare Chip Sanders (Jason Bateman) är en irriterande tävlingsinriktad kille i rullstol - och tillika Sofias ex från high school. Chip har fortfarande känslor för henne och gör allt för att göra Toms liv bedrövligt. och ALLT för att få Sofia tillbaka!"

Ännu en knäpp och rolig relationskomedi. Allt som skulle bli så bra, blev så fel, men slutar såklart bra (ingen spoiler, eftersom alla såna här filmer är likadant uppbyggda).
Zach Braff känner många igen från TV-serien Scrubs. Rollen han spelar i serien är väldigt lik rollen som Tom Reilly han spelar i den här filmen. Hans miner och kroppsspråk gillar jag så jag tycker det här är en bra film att spendera en grå och trist eftermiddag framför.

Betyg:
4 av 5

Filmfakta:
Regi: Jesse Peretz
Skådespelare: Zach Braff, Jason Bateman, Amanda Peet m fl.
Speltid: 88 min
Releasedatum (DVD): 2008-02-06
Åldersgräns: 11 år

Inga kommentarer: