lördag, februari 28, 2009

Benrangel - Stephen King

"Detta är en av Stephen Kings mest gripande och oförglömliga romaner, en berättelse om sorg och förlorad kärlek, om en ny kärlek som påverkas av det förflutnas hemligheter och om ett oskyldigt barn som hamnar mitt i en uppslitande dragkamp. King beskriver sinnestillståndet hos bestsellerförfattaren Mike Noonan, som inte kan sluta sörja sin hustru trots att fyra år gått sedan hon hastigt avled. Han står inte längre ut med anblicken av ordbehandlarens tomt gapande skärm och på nätterna plågas han av kallsvettiga mardrömmar om Sara Laughs, hans avsides belägna sommarhus. Han beger sig dit och återser sin älskade sommarort. Den hålls i ett skruvgrepp av en inflytelserik miljonär, som har som mål att ta sitt treåriga barnbarn från modern, en ung änka. Mike dras in i konflikten och han engagerar sig också i mysterierna i Sara Laughs, numera en plats för spöklika hemsökelser och mardrömslika händelser, men det är också där hans skrivförmåga återkommer.I Benrangel har Stephen Kings frodiga fantasi med dess spirituella och ångestladdade undertoner fått fritt spelrum. Och här får vi, i vad som betecknats som "en kärlekshistoria om de mörka skrymslena vi alla har inom oss", en demonstration av hans mästerliga förmåga att förmedla känslor."

Det var väldigt länge sedan jag läste något av Stephen King (som var en av mina absoluta favoritförfattare i tonåren), och snubblade över den här boken en dag när jag var och handlade (den kostade bara 25:- så det fanns inget att diskutera).
Tyvärr har jag nog romantiserat mitt förhållande med King, för den här boken gillade jag inte alls, eller jo, lite, men den känns inte alls lika bra som så många andra han har skrivit.
Boken är grymt seg i början. Jag orkade knappt fortsätta läsa den för att den var så seg. Något bättre från mitten och framåt...men, nej, tyvärr blir det inte någon favorit för mig.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Stephen King
Förlag: Bra Böcker AB
Utgivningsår: 2001
Antal sidor: 491
ISBN: 9789171338341
Skicka en kommentar