söndag, februari 15, 2009

Sirila gentlemän sökes - Karin Brunk Holmqvist

"Sirila gentlemän sökes. Vi är två ensamstående damer, 81 och 79 år, varav en är lite halt. Vi söker var sin manlig vän. Vi vill gärna att ni bor i Tomelilla eller dess närhet och har bil så ni kan köra oss till Kivik när fruktträden blommar. / Sista försöket /.

Nu börjar äventyret! Alma och Margit vet inte riktigt vad sirila betyder, men det ser bra ut i kontaktannonsen, och nu väntar de ivrigt på svar. I väntan på trevliga män vänder Alma och Margit upp och ner på Solgläntans äldreboende där de bor temporärt. Deras hus ska jämnas med marken av Tomelilla kommun och i väntan på lägenheter bor de på pensionärshemmet. Där väntar utmaningar: Den bitska föreståndaren Ulla vet inte vem hon tampas med när hon trilskas med damerna, och oppositionsrådet Kjell får också sina fiskar varma. Gamla damer sitter inte där man sätter dem!"

Jag har längtat och sett fram emot den här boken länge, och även fått stå i kö på biblioteket i 3 månader innan jag äntligen fått läsa den.
Trots att jag säkert haft höga förväntningar på boken, så klarar boken av att nå upp till dessa.
Boken andas vänskap, kärlek och kvinnlig list hela storyn igenom och jag blir alldeles varm och fascinerad över hur Brunk Holmqvist kan skriva dessa underbara böcker, om dessa fantastiskt underbara karaktärer.
Jag skrattar åt och med Margit och Alma i böckerna och jag förfasas över hur förbisedda de blir i början...men det fixar ju Alma till så småningom.
Perfekt bok att värma sig med nu när kylan ute kopplat sitt grepp!

Betyg:
5 av 5

Bokfakta:
Författare: Karin Brunk Holmqvist
Förlag: Kabusa böcker
Antal sidor: 236
Utgivningsår: 2008
ISBN13: 9789173550901
Skicka en kommentar