lördag, februari 28, 2009

Bolt

"För hjältehunden Bolt är varje dag ett spännande äventyr med faror bakom varenda hörn – åtminstone så länge kamerorna filmar. När den lilla tv-stjärnan kommer på avvägar från studion och hamnar i New York börjar äventyret på riktigt, när han försöker ta sig hem på en resa i verkliga livet. Det enda Bolthar att förlita sig till är de superkrafter han tror han har men saknar, och två nyvunna vänner: en övergiven katt och en hamster med dille på tv. Snart upptäcker Bolt att man inte alls behöver superkrafter för att vara en hjälte på riktigt."

På sportlovsmatinén visades Bolt, och den filmen ville barnen såklart titta på. Jag var där med alla tre som är 4½, 6½ och 8 år gamla.
I början av filmen får man se när Bolt spelar in sina filmer, men man (barnen) vet inte att det är en filminspelning, utan att det är på "riktigt". I och med att Bolt spelar en hjältehund som räddar "sin människa" i filmen så är det actionfilmer han spelar in. Dessa scener tycker jag är lite väl våldsamma för att vara i en barnfilm. Visst, filmen rekommenderas från 7 år, men jag tycker fortfarande att öppningsscenen kunde kortats av eller gjorts lite annorlunda, för att ändå få fram samma budskap.
Efter de första ca 10 minuterna är våldsamheterna slut, och det blir inga mer i filmen. Istället handlar filmen om vänskap (över gränserna).
Barnen gillade filmen jättemycket och har börjat tjata om att vi ska köpa den på DVD (när den kommer ut). Själv tyckte jag också att den var bra. En hel del humor som passade vuxna och barn, liksom budskapet att alla kan vara vänner.

Betyg:
4 av 5 (vårt samlade betyg)

Filmfakta:
Regi: Chris Williams, Byron Howard
Speltid:
1h 34 m
Svenska röster: Sussie Eriksson, Rennie Mirro, Fredde Granberg, m.fl.
Premiärdatum (bio):
2009-02-06
Skicka en kommentar