fredag, mars 13, 2009

Mellan köksfönstret och evigheten: om kärlek, vänskap och arbete - Karin Thunberg

"Efter mer än 50 år på denna jord börjar jag ana att människan behöver tre ben för att kunna stå stadigt. Två är för lite. Så svindlande lätt och utan förvarning kan vi bryta det ena, svisch, så står vi där utan förmåga att ta oss framåt en endaste tum. Eller hålla balansen ens i blickstilla tillstånd.

Tre ben är det minsta vi kan förlita oss på. Sållar vi bort allt krafs och onödigt är de lätta att urskilja: Kärlek. Arbete. Vänskap. Det är vad vi behöver för att stå stadigt.

Karin Thunberg står vid sitt köksfönster när läkaren ringer. Sakta, så hon säkert ska förstå, talar han om att hon har bröstcancer. Nu är hennes eget arbetsben borta. Kvar finns kärleken och vänskapen.

Mellan köksfönstret och evigheten är en varm och öppenhjärtig berättelse om kvinnors förhållande till kärlek, vänskap och arbete över generationer. Karin Thunbergs egen cancersjukdom blir den röda tråd som slingrar sig genom berättelsen, ända fram till det lyckliga slutet.

Karin Thunberg är sedan många år reporter och kolumnist på Svenska Dagbladet. Hennes personliga och vardagsnära texter har gjort henne till en av tidningens mest uppskattade journalister."

Det här är en berättelse som berättas med mycket värme och ett väldigt vackert språk. Thunberg berättar om tiden från när hon får sitt cancerbesked, till tiden efter operationen.
Språket är väldigt vackert, väldigt målande och väldigt inspirerande, och det gör att man bara vill fortsätta läsa boken. Boken är också bevis på envishet, kärlek, omtänksamhet och vänskap.
Jag gillar den här boken mycket bättre än "En dag ska jag berätta om mamma" som jag också läst av Thunberg.

Betyg:
3 av 5

Bokfakta:
Författare: Karin Thunberg
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2007-05
ISBN: 9789173370219
Skicka en kommentar